%100 Ekşi Mayalı

Ekşi maya, tarımsal faaliyetlerine çok uzun zaman önce başlanan ve ilk insanlardan beri birçok toplum tarafından en çok tüketilen besinlerden biridir. Un ve su ile birleştiğinde ekmeğe asıl lezzetini veren ekşi maya, birbirinden çeşitli faydası ile birçok kişi tarafından tercih edilir, sağlığa son derece yararlıdır. Ekşi mayalı ekmekler, uzun süre bekletilerek yapılır. Mayalanma işleminden sonra 12 saat buzdolabında bekletilmesi ekmeğin daha sağlam dokulu ve lezzetli olmasını sağlar. Uzun süre mayalanma işlemine maruz kaldığından dolayı herhangi bir alerjen madde içermez. Elle yapılan ekşi mayalı ekmekte bulunan gözenek sayısı, ekmeğin kalitesini gösterir. Bonelli olarak biz de, %100 ekşi mayadan yapılan ekmeklerimizi, tıpkı elde yoğurulmuş gibi, üst düzey hijyenik şartlar altında, el değmeden üretiyoruz. Faydaları saydıkça çoğalan ekşi maya, doğal ve saftır. Hiçbir katkı maddesi olmadan üretilir. Uygun saklama koşulları altında her daim taptaze kalır. İçerisindeki yoğun lif oranı uzun süren tokluk hissi verir, sindirimi kolaydır ve şişkinlik yapmaz, bu sayede de dengeli ve etkili bir beslenme sağlar. Yapımında kullanılan rüşeym sayesinde B1 ve E vitaminlerinin yanı sıra protein ve mineral ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Tarafımızca üretilen %100 Ekşi mayalı ekmeklerimiz; Kastamonu Ekmeği, Siyez Ekmek, Rustik Ekmek, Köy Ekmeği, Çavdar Ekmeği, Tam Buğday Ekmeği, Pide ve Kare Tam Buğday, tüm tazelikleri ile Bonelli raflarında sizleri bekliyor.